Stichting Sannen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws Het Laatste Nieuws Weer winst gescoord..........

Weer winst gescoord..........

E-mailadres Afdrukken PDF

Op 07 april 2010 is het programma DocInfo-NL (Documentatie & Informatie) binnen deze website in gebruik gesteld. Vanaf dat moment zijn er vele archieven geraadpleegd op internet, voornamelijk die van Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Breda.

Dit heeft in deze korte tijd 1100  "resultaten" opgeleverd. Een "resultaat" betreft een akte die ge- upload is uit een genealogisch archief en die vervolgens opgeslagen is in ons programma Doc Info-NL

Deze "resultaten" kunnen akten zijn, maar ook foto's, officiele documenten of berichten uit diverse kranten die teruggaan tot begin 1800.

In de top drie bevinden zich:

440 keer een akte van overlijden, 226 keer een geboorteakte en 182  akten van een huwelijk.

Circa 85 % van die 1100  "resultaten" zijn binnen DocInfo-NL inmiddels gekoppeld aan een naamgenoot in het programma NL-Stamboom.

Hierdoor is het mogelijk geworden om vanuit de NL-Stamboom met de gevonden I-code alle bijbehorende documenten van die betrokken persoon op te roepen.

Tot op heden kan die mogelijkheid alleen door bestuursleden en archiefonderzoekers benut worden, hetgeen voor hen een enorme tijdwinst betekent.

Het bestuur heeft in overweging om de toegang tot het programma DocInfo-NL ook open te stellen voor geregistreerde Sannen-leden. (Ledenmenu) Zodra hierover een besluit is genomen wordt u daarover middels een nieuwsbericht in kennis gesteld.

Wilt u ons, gezeten achter uw pc, meehelpen zoeken op internet? Wat ons betreft is alle hulp welkom.

Begin eens op genealogie.startpagina.nl. Van daar uit zijn alle archieven in Nederland te bereiken. U kunt uw gevonden resultaten aanmelden / doorsturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Wij voegen uw gevonden resultaten dan toe aan ons programma DocInfo-NL.

Dit bericht betreft Nederlandse Sannen-informatie. Het bestuur zoekt natuurlijk ook uitbreiding naar Belgie om op die manier ook onze Belgische Stamboom te kunnen aanvullen. Dus ook hulp vanuit Belgie is meer dan welkom..

Voorzitter.

NB: vanaf de oprichting in 1998 is een archief aangelegd. Dit archief beslaat inmiddels meerdere ordners. Er is nu een aanvang gemaakt met het digitaliseren van dit papieren archief. Vervolgens worden deze bestanden toegevoegd aan DocInfo-NL.

Laatst aangepast op vrijdag 30 juli 2010 12:49