Stichting Sannen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws Het Laatste Nieuws DocInfo-NL ter inzage in Ledenmenu

DocInfo-NL ter inzage in Ledenmenu

E-mailadres Afdrukken PDF

In het nieuwsbericht "Weer winst gescoord" van 07-04-2010 hebt u kunnen lezen dat het bestuur een database genaamd DocInfo-NL in gebruik genomen heeft.

Het papieren Sannen-archief was tot die datum opgeborgen in ordners die alleen voor bestuursleden en onderzoekers bereikbaar waren. Die papieren bestanden werden / worden gedigitaliseerd en opgeslagen in DocInfo-NL.

Voorlopig zijn we nog even bezig met het digitaliseren van onze Nederlandse documentatie. Onze Belgische naamgenoten volgen hierna.

Dat programma is vanaf 13 januari 2011 ook beschikbaar gekomen in het Ledenmenu; dus het is voorbehouden aan onze geregistreerde leden.

In DocInfo-NL zijn de documenten overzichtelijk gesorteerd opgeslagen in 12 hoofdstukken / rubrieken. Deze documenten betreffen veelal originele akten van geboorte, huwelijk en overlijden, foto's, geboortekaartjes, rouwkaarten, krantenknipsels enz.

Het is mogelijk binnen DocInfo-NL te zoeken bijvoorbeeld op datum: Augustines Sannen is geboren op 8 maart 1829. De zoeksleutel op geboortedatum is dan 1829-03-08. Dat geeft als resultaat 2 x Augustines Sannen.

Het is ook mogelijk te zoeken op de naam "Augustines Sannen".

In de beschrijving bij deze Augustines Sannen vindt u de code HD-NL:I68. Met deze code I68 (hoofdletter i 68) kunt u weer een zoekslag maken in het programma Stamboom; die zoeksleutel brengt u daar ook weer bij deze Augustines Sannen. Op deze wijze vormt DocInfo-NL een aanvulling op Stamboom en omgekeerd.

Om te proberen: breng in DocInfo-NL de zoeksleutel "westmaas" in. Dat geeft 4 x een resultaat over Sanne/Sannen uit de gemeente Westmaas.

DocInfo-NL is door ons met zorg en respect verzameld en verwerkt. Ik spreek de wens uit dat u deze genealogische informatie op dezelfde wijze behandeld. Ook hier geldt: indien u iets mocht aantreffen waarin u zich niet kan vinden dan volstaat een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Vindt u dat DocInfo-NL niet compleet is? Beschikt u thuis nog over Sannen documentatie die thuishoort in DocInfo-NL? Neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Rest mij nog onze geregistreerde leden veel zoekplezier te wensen. Ook voor vragen, tips en adviezen kan u terecht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op vrijdag 14 januari 2011 20:52