Stichting Sannen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom op de voorpagina

Sanne en Sannen in dienst van de VOC

E-mailadres Afdrukken PDF

Pieter Sanne en Nicolaas Sannen zijn ooit in dienst geweest van de VOC (Verenigde Oostindische Compagnie.) Twee voorbeelden uit de archieven van de VOC die anno 30 augustus 2010 op internet te vinden zijn. In onze Stambomen van NL en BE zijn beide heren tot op heden nog onbekend. Dit ontbreken vormt natuurlijk aanleiding voor een diepgaander onderzoek.
Kernvragen die hierbij beantwoord dienen te worden:

  1. Maken zij deel uit van onze Sanne / Sannen genealogie?

  2. Wie waren mogelijk hun (voor-) ouders?

  3. Was er sprake van een mogelijk huwelijk voor vertrek op deze wereldreis. En waren er mogelijk afstammelingen?

Laatst aangepast op donderdag 11 februari 2016 10:14 Lees meer...
 

DocInfo-NL ter inzage in Ledenmenu

E-mailadres Afdrukken PDF

In het nieuwsbericht "Weer winst gescoord" van 07-04-2010 hebt u kunnen lezen dat het bestuur een database genaamd DocInfo-NL in gebruik genomen heeft.

Het papieren Sannen-archief was tot die datum opgeborgen in ordners die alleen voor bestuursleden en onderzoekers bereikbaar waren. Die papieren bestanden werden / worden gedigitaliseerd en opgeslagen in DocInfo-NL.

Voorlopig zijn we nog even bezig met het digitaliseren van onze Nederlandse documentatie. Onze Belgische naamgenoten volgen hierna.

Dat programma is vanaf 13 januari 2011 ook beschikbaar gekomen in het Ledenmenu; dus het is voorbehouden aan onze geregistreerde leden.

Laatst aangepast op vrijdag 14 januari 2011 20:52 Lees meer...
 

Australie: Sannen Reunie

E-mailadres Afdrukken PDF

Mary Sannen uit Australie bericht ons dat er op 10 maart 2013 een Sannen Familie Reunie heeft plaatsgevonden in Mornington (zuid van Melbourne) . Het betreft hier de afstammelingen van:

Adrianus Antonius Sannen (HD-NL: i295) en van Maria Ardina Dalmijn (HD-NL: i387) die op 05/12/1954, met hun 9 kinderen, vanuit Kerkdriel / Driel geemigreerd zijn naar Australie.

Ik heb Mary verzocht ons enige foto's met begeleidende tekst van die reunie toe te sturen. Ze heeft tevens  beloofd op 10/3 de stamboom bij te zullen werken en die ons toe te sturen. Publicatie op onze website volgt.

Voor aanvullende informatie: Mary (Taylor-Sannen) is te vinden in onze Ledenlijst.

Stef Sannen  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Laatst aangepast op zondag 10 maart 2013 13:18
 

Sannen in Tilburg door 4 eeuwen heen.........

E-mailadres Afdrukken PDF

In ons hoofdstuk Nieuws staan diverse publicaties die betrekking hebben op informatie die onttrokken is aan Bevolkings Registers van Tilburg. Met name de woonlokaties en beroepen.

Op basis van deze informatie heeft de Voorzitter tot zijn vroegst bekende voorouder die informatie opgezocht en overzichtelijk gegroepeerd.

Wil je van jezelf en je eigen voorvaderen ook een dergelijk overzicht: stuur een berichtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op donderdag 11 februari 2016 10:14 Lees meer...
 

Info beschikbaar voor Stamboom onderzoekers

E-mailadres Afdrukken PDF

In principe hebben wij, als Genealogische Stichting, er voor gekozen om onze genealogische Sannen / Sanne informatie alleen toegankelijk te maken voor naamgenoten met interesse in hun familienaam en voorouders en voorgeschiedenis. Zij kunnen zich gratis inschrijven als lid met toegang tot ons Ledemenu en daarmee onze Stambomen van NL en Be en het hoofdstuk DocInfo met daarin vele foto's, documenten,  originele akten enz.

Regelmatig bereiken ons verzoeken van collega genealogen die een Sannen of Sanne in hun stamboom hebben en daar meer over willen weten.

Wij zijn in de eerste instantie vanzelfsprekend graag bereid om daaraan onze volledige medewerking te verlenen. In de tweede instantie lijkt het ons in voorkomend geval schappelijk als we die samenwerking op basis van een "win-win" situatie kunnen uitvoeren: dus op basis van een uitruil van genealogsche gegevens. 

Voor contact / info mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op zondag 11 november 2012 15:09
 


Pagina 4 van 7